La Bastidie – Aveyron (Fr)

Data cursussen 2019:

  • 28 juni tot 5 juli
  • 19 juli tot 26 juli
  • 19 augustus tot 26 augustus

 

De dagindeling:

  • We kleien van 9 tot 12 u
  • 12.30 u.: eten
  • 15u. : oefening
  • 16u. : kleien
  • 19 u. : eten
  • 20 u. : oefening

De maaltijden:

Voor het ontbijt zorg ik zelf. Voor het middag- en avondmaal staan we beurtelings per 2 in. Ik hou het graag eenvoudig en vegetarisch maar zal die etenswijze niet opdringen, er wordt rekening gehouden met ieders verlangens en eventuele allergieën. Ook het afwassen doen we samen. 

Aantal deelnemers:

Ik werk graag in kleine groepen van maximum 8 personen. Soms komen er koppels mee waarvan 1 persoon niet deelneemt.  Dat is geen probleem zolang de groep daardoor niet groter wordt dan 12 personen. Hij of zij wordt ook gevraagd een beurtrol op te nemen in de keuken. De cursus gaat ook door bij het niet bereiken van het aantal van 8 deelnemers.

Prijzen:

450€ voor wie deelneemt, 300€ voor wie meekomt

 

LA BASTIDIE

Het domein ligt afgezonderd van de bewoonde wereld op een terrein van meer dan 30ha waar men vrij kan wandelen in  een prachtig beboste rustige vallei nabij het dorpje Viviez en het stadje Decazeville in de Aveyron, Frankrijk. Op 960km van Antwerpen. Auto’s worden geparkeerd op 500m wandelafstand van het huis. Een 4×4 wordt gebruikt om op en af te rijden met bagage.

Adres:

D22, Les Albres. Op Google maps is het voldoende om ‘La Bastidie les Albres’ in te typen.

De oude boerderij is gerenoveerd en bestaat uit het hoofdgebouw, 2 eenkamer-huisjes, een atelier/schuur en wordt omgeven door een hele grote tuin. In het hoofdgebouw Zijn 3 slaapkamers en een zoldering met bed. In het  kastanjehuisje is een dubbel bed, in het huisje over het riviertje kunnen tot 6 mensen slapen. Er zijn twee keukens en een grote living. Dekens, kussens en lakens zijn ter plaatse, handdoeken moet je zelf meebrengen.  Op de zolder is een toilet en een wastafel, in de huisjes niet.

Er zijn 3 buitendouches en een wasbak met water rechtstreeks van de bron.  Er is enkel warm water als de zon schijnt. En dat doet ze meestal met volle kracht.

 

La Bastidie ligt in de vallei van het riviertje Riou Viou. Over een lengte van 4 kilometer kun je ongestoord langs de rivier wandelen of nog veel verder gaan langs de vele wandelpaadjes op de hellingen.  Het is een plaats waar je stilte kan ervaren te midden van ongerepte natuur, waar ‘s avonds de uilen roepen en je ’s nachts kan wegdromen bij het zien van de talrijke(vallende) sterren.

La Bastidie is bereikbaar met een vliegtuig van Ryanair dat op maandag en vrijdag vanuit Charleroi naar Rodez vliegt . Er kan voor een taxi gezorgd worden om jullie naar het huis te brengen. Dit is een rit van ongeveer 35 km afstand, de kosten worden gedeeld door wie meerijdt.

Inschrijven of meer uitleg kan bij Lut: lutbrackx@hotmail.com