La Bastidie – Aveyron (Fr)

Cursussen in het zomerhuis ‘La Bastidie’  –  Aveyron (FR)

LA BASTIDIE

Het domein ligt afgezonderd van de bewoonde wereld op een terrein van meer dan 30ha waar men vrij kan wandelen in  een prachtig beboste rustige vallei nabij het dorpje Viviez en het stadje Decazeville in de Aveyron, Frankrijk. Op 960km van Antwerpen. Auto’s worden geparkeerd op 500m wandelafstand van het huis.

De oude boerderij is gerenoveerd en bestaat uit het hoofdgebouw, 2 eenkamer-huisjes, een atelier/schuur en wordt omgeven door een hele grote tuin. De boerderij en de huisjes kunnen samen tot 20 personen herbergen in 2- tot 5-persoonskamers, maar je kunt ook een tent in de tuin opzetten.  Er zijn twee keukens.

Bedden, dekens, kussens en lakens zijn ter plaatse, handdoeken moet je zelf meebrengen.  Op de zolder kunnen tot 9 personen slapen, in het huisje tot 5 en in het kastanjehuisje staat een dubbel bed.  Op de zolder is een toilet en een wastafel, in de huisjes niet. De grote woonkamer, met salon en grote ronde eettafel en er is een ingerichte keuken. Verder is er een wasmachine, oven, mixer, blender, koffiezetapparaat, 2 koelkasten met diepvriesvak en magnetron.

Er zijn 3 buitendouches en een wasbak met water rechtstreeks van de bron.  Daar is enkel warm water als de zon schijnt.

La Bastidie – Aveyron (FR

La Bastidie ligt in de vallei van het riviertje Riou Viou. Over een lengte van 4 kilometer kun je ongestoord langs de rivier wandelen of nog veel verder gaan langs de vele wandelpaadjes op de hellingen.  Er loopt een GR op 3 km en de rivier de Lot bevindt zich op 7 km waar je kunt zwemmen en kanovaren.  Het is een plaats waar je stilte kan ervaren te midden van ongerepte natuur, waar ‘s avonds de uilen roepen en je ’s nachts kan wegdromen bij het zien van de talrijke(vallende) sterren.

La Bastidie is bereikbaar met een vliegtuig van Ryanair dat op maandag en vrijdag vanuit Charleroi naar Rodez vliegt. Er kan voor vervoer gezorgd worden van de luchthaven naar La Bastidie.

Inschrijven of meer uitleg kan bij Lut: lutbrackx@hotmail.com.