Draaien en kleien met Dirk en Lut

Locatie:  het zomerhuis ‘La Bastidie’  in  Aveyron (FR)

Van 9 juli tot 16 juli: draaien en vrij kleien met Dirk Focke en Lut.

La Bastidie – Aveyron (FR

Laat je uitnodigen om te zien wat vrijheid verandert aan vorm en smaak.

Een week samenleven, een week samenwerken in het atelier in La Bastidie.
Kom een week experimenteren en spelen met klei en glazuur. In alle vrijheid, in een boeiende natuur, in alle stilte en stook je werk in de houtoven.

In een afgelegen vallei ga je op zoek naar wat klei in jouw handen wordt. Je experimenteert. Je speelt. Wat je maakt kunnen herkenbare gebruiksobjecten worden zoals borden of kopjes maar net zozeer iets geheel nieuws, iets figuratiefs. Je werkt met je handen of op de draaischijf, je kneedt zelf een klei samen, je stelt zelf een glazuur samen, je gaat mee het bos in om hout te sprokkelen, je stookt mee in ploegen, 12 uur lang en we houden een eindfeestmaal met onze eigen gemaakt servies, ha ha, wat een feest!

We dagen je uit om te experimenteren met vormen en kleuren, met materialen en fantasie. Je zult draaien en opbouwen, peddelen en afdrukken maken, boetseren en polijsten, …. in alle vrijheid.

Een week lang leven we samen, we koken samen, we werken samen en we genieten van de rust.

Eenvoudig, puur, geconcentreerd, lekker, intens, boeiend, ruw, natuurlijk in de natuur.

Kostprijs: € 590. Een voorschot zal gevraagd worden bij je inschrijving. Het vervoer regel je zelf maar als je met het vliegtuig komt kan vervoer tot het huis geregeld worden.